Young Professionals en het hoger doel

 

michaelWaar de Young Urban Professionals eind vorige eeuw, begin deze eeuw veelal een snelle carrière in een goedverdienende baan nastreefden, hebben Young Professionals van nu vaak ook een ‘hoger doel’ voor ogen. Dat valt mij op in bijna elk contact dat ik heb met jonge mensen.

Zo sprak ik kort geleden met een jonge man van 25 jaar, afgestudeerd in International Management. Hij was uitstekend geschoold met studies op drie continenten. Een ambitieuze, talentvolle man met een geweldige baan bij een groot internationaal bedrijf en een al even geweldig salaris en misschien een nog wel beter perspectief. Toch overwoog hij om zijn baan op te zeggen en weer een fulltime Master studie te doen met vakken als economie en politiek. Zijn motivatie daarvoor is dat hij iets wil gaan doen met duurzaamheid; hij wil het verschil maken en eraan bijdragen dat Nederland en de EU beter uit de crisis komen. Hij is niet uit op eigen gewin, hij wil een hoger doel dienen.

Ander voorbeeld. Laatst had ik een groepje Young Professionals uitgenodigd en uitgelegd wat de missie was en is van WeMove. Alle vijf waren onder de indruk van het initiatief. Ik legde hen uit dat wij met WeMove de laatste 10-15 werkzame jaren wilden gebruiken om samen met de Young Professionals te bouwen aan een meer duurzame samenleving.  Ik heb hen toen verteld met welke innovatieve activiteiten van de nieuwe tijd wij bezig waren. De uitdaging, het perspectief en het hoger doel sprak hun aan.

Twee weken later had ik een vergadering in Haarlem en daar zaten twee Young professionals bij. In een gesprek vertelde ik hen over WeMove. Een van hen  zei letterlijk: “Ik (22) heb bij mij zelf nagedacht wat ik zou kunnen bijdragen aan een betere maatschappij. Ik kwam erachter dat ik dit niet alleen kan en dacht laat maar. Op het moment dat ik mij aan kan sluiten bij een groep mensen die dit ook willen zal ik mij daarvoor inzetten”. Deze Young Professional ondersteunt ons nu op ICT gebied.

In het kader van motivatie is het dus de kunst om die hogere doelen te benoemen. De talenten van de Young Professional komen dan  tot hun recht. Realiseer hiernaast een creatieve omgeving met lage drempels (eigen verantwoordelijkheid) dan zijn de Young Professionals gecommitteerd aan jouw onderneming of organisatie.

Michael Ravensbergen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *